Nieuws
maandag mei 01, 2017

Op bezoek bij NedTrain R&O Haarlem

IMG 20140920 132356

Zaterdag 20 september bracht de IDK redactie een bezoek aan NedTrain R & O te Haarlem dat haar deuren open had gesteld ter gelegenheid van het 175 jarig spoor jubileum.

Het vervoer naar Haarlem ging geheel in stijl, per blokkendoos vanaf Amsterdam en vervolgens met een nostalgische bus uit de jaren 50 naar het "garagebedrijf" voor alle trein exploitanten, NedTrain. Bij NedTrain onderhoudt men vooral het rollend materiaal van NS, maar ook andere railvervoerders maken graag gebruik van de service die NedTrain biedt. Niet alleen onderhoud maar ook schade reparaties ten gevolge van vandalisme of een ongeval verzorgen de vakmensen van NedTrain op een perfecte manier. 

IMG 20140920 113524De open dag stond in het teken van 175 jaar Spoor, vanaf Amsterdam vertrokken er die zaterdag elk half uur nostalgische treinen, de IDK redactie reisde per Blokkendoos, een der 1e electrische treinen die de magische snelheid van 100 KM/u haalde. De trein zelf kent, behalve de bekende 1 en 2e klasse ook een 3e klasse met....houten banken, iets dat je goed merkt, ook op een kort stuk van Amsterdam naar HaarlemIMG 20140920 114027. Het gehele perron1 in Amsterdam had NS voor de gelegenheid ingericht anno 1839, inclusief kaartverkoop, klederdracht en perron omroeper. Het is jammer dat NS voor nostalgisch vervoer op stroom i.p.v. stoom heeft gekozen, voor zover mij bekend reden de treinen rond 1800/1900 nog op stoom en behoorde bedraad vervoer nog tot een verrre toekomstdroom.

 

 

IMG 20140920 113311 

 

IMG 20140920 124810Op het station Haarlem stonden de nostalgische bussen al klaar om de reizigers in stijl naar NedTrain te vervoeren. Dit bedrijf is onontbeerlijk voor het probleemloos functioneren van de treinenloop, regelmatig onderhoud, vervangen interieur en exterieur, cabines spuiten, wielen uitlijnen,van nieuw oppervlak voorzien, onderstellen reviseren, schadereparaties , je kan het zo gek niet opnoemen of de mensen van NedTrain kunnen het. NedTrain is een van de initiatiefnemers achter de "Techniekfabriek", daar krijgen leerlingen die zich hebben ingeschreven voor een opleiding naar een baan bij het spoor, een gedegen, betaalde training met bijna 100 procent baangarantie, iets dat in deze tijd jongeren zicht geeft op een goede toekomst.

Door de uitstroom van oudere vaklieden en er meer treinen rijden heeft een bedrijf als NedTrain altijd ruimte voor jongeren die de trein in het hart hebben gesloten en gedreven genoeg zijn om er later hun brood mee te verdienen als vakmens. NedTrain is, evenals de andere bedrijven in de spoorbranche, zuinig op haar mensen, het salaris plus de secundaire arbeidscondities zijn beduidend beter als elders. Niet iedereen kan aan de slag bij NedTrain, er vindt een selectie plaats op basis van motivatie, securiteit, opleidingsniveau en conditie, kom je door die selctie dan zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd, kijk eens op de Techniek Fabriek site 

IMG 20140920 125711

IMG 20140920 125843

СНПЧ А7 Тюмень, обзоры принтеров и МФУ

Studenten Chat

De 3e print editie van dit schoolsemester is nu ook online te lezen, klik hier

 

 

Geef opa of oma een origineel cadeau, kost jou bijna niets en zij krijgen: Elke 2 maanden een glossy magazine, regelmatig voordeelbonnenboekjes en elk jaar een luxe grote agenda per post ;)

seniorenaanbieding 

 
 
____________________________________________________________________________
Heb je een vraag, leuk bericht of tip?
Stuur deze op naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

We hebben 14 gasten en geen leden online

Studeren in Vlaanderen het loont de moeite
sid

Inholland1a