Home
dinsdag oktober 17, 2017

Vakcollege logo

Leer jij graag door praktisch bezig te zijn? Lijkt het jou leuk om met mensen te werken of om met techniek bezig te zijn?Dan is een opleiding op een Vakcollege iets voor jou.Door het hele land zijn er Vakcolleges Techniek en Vakcolleges Mens & Dienstverlenen die jou opleiden tot vakman of vakvrouw. Leer bijvoorbeeld voor een beroep als jongerenwerker, timmerman, metaalbewerker, winkelmedewerker, kapper of autoschadehersteller.

 Z6A9601-HansPeter Mostremarkable Vakcollege

Veel praktijk
Vakcolleges zijn vmbo-scholen waarbij je waarbij je leert door vooral zelf actief bezig te zijn. Al vanaf het eerste jaar krijg je veel beroepsgerichte praktijklessen, ga je op bezoek bij bedrijven en instellingen en krijg je gastlessen van mensen die veel weten over een bepaald beroep. Ook loop je regelmatig stage. Een opleiding voor doeners dus!

Vmbo & mbo
Als je een opleiding volgt op een Vakcollege kun je je vmbo-diploma én je mbo-diploma halen. In de eerste 2 jaar van het vmbo ontdek je waar je talent voor hebt en welke beroepen je leuk vindt. Vanaf jaar 3 loop je stage en kies je voor een richting die bij jou past en die een goede kans op werk biedt. In die richting leer je verder voor je mbo-diploma. Na 5, 6 of 7 jaar ben jij klaar voor een beroep op mbo-niveau 2, 3 en/of 4.

 Z6A9432-HansPeter Mostremarkable Vakcollege

Vakcolleges door het hele land
Ben je nieuwsgierig geworden of lijkt het je leuk om naar een Vakcollege te gaan? Op de website
www.vakcollegegroep.nl vind je een overzicht van alle Vakcolleges en klik je gemakkelijk door naar de websites van de scholen. Er zijn Vakcolleges in het hele land, dus er is vast een Vakcollege bij jou in de buurt! 

Op het strand of in de tuin

Barbecueweer
Amsterdam of klik en kies je eigen stad
Weeronline.nl - Meer barbecueweer in 
weeronline.nl Altijd jouw weer