Nieuws
maandag mei 01, 2017

Vakcolleges, leren door te doen

Vakcollege logo

Leer jij graag door praktisch bezig te zijn? Lijkt het jou leuk om met mensen te werken of om met techniek bezig te zijn?Dan is een opleiding op een Vakcollege iets voor jou.Door het hele land zijn er Vakcolleges Techniek en Vakcolleges Mens & Dienstverlenen die jou opleiden tot vakman of vakvrouw. Leer bijvoorbeeld voor een beroep als jongerenwerker, timmerman, metaalbewerker, winkelmedewerker, kapper of autoschadehersteller.

 Z6A9601-HansPeter Mostremarkable Vakcollege

Veel praktijk
Vakcolleges zijn vmbo-scholen waarbij je waarbij je leert door vooral zelf actief bezig te zijn. Al vanaf het eerste jaar krijg je veel beroepsgerichte praktijklessen, ga je op bezoek bij bedrijven en instellingen en krijg je gastlessen van mensen die veel weten over een bepaald beroep. Ook loop je regelmatig stage. Een opleiding voor doeners dus!

Vmbo & mbo
Als je een opleiding volgt op een Vakcollege kun je je vmbo-diploma én je mbo-diploma halen. In de eerste 2 jaar van het vmbo ontdek je waar je talent voor hebt en welke beroepen je leuk vindt. Vanaf jaar 3 loop je stage en kies je voor een richting die bij jou past en die een goede kans op werk biedt. In die richting leer je verder voor je mbo-diploma. Na 5, 6 of 7 jaar ben jij klaar voor een beroep op mbo-niveau 2, 3 en/of 4.

 Z6A9432-HansPeter Mostremarkable Vakcollege

Vakcolleges door het hele land
Ben je nieuwsgierig geworden of lijkt het je leuk om naar een Vakcollege te gaan? Op de website
www.vakcollegegroep.nl vind je een overzicht van alle Vakcolleges en klik je gemakkelijk door naar de websites van de scholen. Er zijn Vakcolleges in het hele land, dus er is vast een Vakcollege bij jou in de buurt! 

СНПЧ А7 Тюмень, обзоры принтеров и МФУ

Studenten Chat

De 3e print editie van dit schoolsemester is nu ook online te lezen, klik hier

 

 

Geef opa of oma een origineel cadeau, kost jou bijna niets en zij krijgen: Elke 2 maanden een glossy magazine, regelmatig voordeelbonnenboekjes en elk jaar een luxe grote agenda per post ;)

seniorenaanbieding 

 
 
____________________________________________________________________________
Heb je een vraag, leuk bericht of tip?
Stuur deze op naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

We hebben 11 gasten en geen leden online

Studeren in Vlaanderen het loont de moeite
sid

Inholland1a