Nieuws
woensdag mei 24, 2017

MBO ers krijgen eigen CJP kaart, de MBO Card

 

cjp

De studenten in het middelbaar beroepsonderwijs krijgen een speciale kaart waarmee ze korting krijgen op de entree van bijvoorbeeld het Rijksmuseum of het Anne Frank Huis, maar ook op een bioscoopkaartje.

Lees meer: MBO ers krijgen eigen CJP kaart, de MBO Card

Nu al Windows 10 op je pc?

W10

 

 

 

 

Ergens in 2015 komt Microsoft met de definitieve versie van Windows 10, toch is er, voor de durfals en windowsfreaks nu al de mogelijkheid om een testversie van Windows 10 op een pc te zetten. het betreft hier een testversie die nog tal van ongemakken vertoont

Lees meer: Nu al Windows 10 op je pc?

Op bezoek bij NedTrain R&O Haarlem

IMG 20140920 132356

Zaterdag 20 september bracht de IDK redactie een bezoek aan NedTrain R & O te Haarlem dat haar deuren open had gesteld ter gelegenheid van het 175 jarig spoor jubileum.

Lees meer: Op bezoek bij NedTrain R&O Haarlem

Bus Tram Metro en Trein

busEr is sinds kort een handige tool op het internet voorhanden van Geops Zwitserland, een tracker voor het openbaar vervoer in geheel Europa, Het systeem traceert via satelliet alle bussen, trams, metro's en treinen in real time en maakt dat op eenvoudige manier zichtbaar .

Lees meer: Bus Tram Metro en Trein

Enorme zonnevlam

NASA.Twee kleine sterren hebben begin dit jaar een enorme zonnevlam voortgebracht. Zo'n vlam is een uitbarsting van deeltjes. De explosie was 10.000 keer zo fel als de grootste vlam die ooit bij onze zon is gemeten. 
Een zonnevlam ontstaat door magnetische velden op sterren, zoals de zon. Die velden bewegen en beïnvloeden elkaar.
Daardoor kan spanning zich opbouwen. Als die energie vrijkomt, schiet de ster een wolk van

Lees meer: Enorme zonnevlam

Meiden en Techniek, je hebt zo een baan

Foto Werner22brigitteBron Intermediair digital- Meiden hebben zo een baan in de Techniek, zeker als je geen probleem hebt met een fulltime job. Momenteel zijn er iets meer als 12.000 in de techniek aan de slag tegenover ruim 100.000 mannen,

Lees meer: Meiden en Techniek, je hebt zo een baan

ROC TOP-studenten oogsten lof

Logo RDe studenten van de Horeca & Toerisme-opleiding van ROC TOP in Amsterdam hebben 29 november veel lof geoogst met hun inzet tijdens het Angels of Light Gala, een benefietavond in het Krasnapolsky hotel Amsterdam georganiseerd door WereldOuders.

Lees meer: ROC TOP-studenten oogsten lof

Data spaartip

Soms slaat het versturen van een hele site of enkele pagina naar je eigen mail adres een flinke deuk in je databundel. Er zijn tools waarmee je een webpagina kunt ontdoen van grafische elementen, en alleen de tekst overhoudt. Vaak heb je daar echter een app voor nodig, of dien je in ieder geval achter de pc te zitten waar je de pagina had opgeslagen om later te lezen. Je bent een stuk flexibeler met Fetch.

Lees meer: Data spaartip

Vakcolleges, leren door te doen

Vakcollege logo

Leer jij graag door praktisch bezig te zijn? Lijkt het jou leuk om met mensen te werken of om met techniek bezig te zijn?Dan is een opleiding op een Vakcollege iets voor jou.Door het hele land zijn er Vakcolleges Techniek en Vakcolleges Mens & Dienstverlenen die jou opleiden tot vakman of vakvrouw. Leer bijvoorbeeld voor een beroep als jongerenwerker, timmerman, metaalbewerker, winkelmedewerker, kapper of autoschadehersteller.

Lees meer: Vakcolleges, leren door te doen

MBO College Airport: hofleverancier van logistiek medewerkers op Schiphol

Rocvairlogo

 
 
 
 
 
 
De luchtvrachtsector heeft behoefte aan goed opgeleid logistiek personeel. Het MBO College Airport in Hoofddorp voorziet daarin met gediplomeerde en gemotiveerde schoolverlaters. Maar de gespecialiseerde onderwijsinstelling biedt ook programma’s voor bedrijven om hun bestaand personeel (bij) te scholen.

Lees meer: MBO College Airport: hofleverancier van logistiek medewerkers op Schiphol

NL ers studeren in België en Belgen in Nederland, een utopie?

belgievlag

Voor Nederlandse studenten zijn Vlaanderen en het district Brussel een bijzonder goed alternatief voor het volgen van een HBO of Universitaire studie. Het jaarlijkse collegegeld is er bijna 50% lager ( 2015  € 950,-- i.p.v. de € 1960,-- in Nederland ), de aangeboden kamers/appartementen zijn groter en goedkoper, het pintje in België

Lees meer: NL ers studeren in België en Belgen in Nederland, een utopie?

Studenten Chat

Beroepsonderwijs In De Kijker mei editie klik hier 

 

Geef opa, oma, oom, tante, papa of mama een origineel cadeau, kost jou bijna niets en zij krijgen: Tien(!) keer per jaar een glossy magazine,in elke editie een prijspuzzel,  regelmatig voordeeltjes en elk jaar een luxe grote agenda per post ;) Kosten voor jou: € 9,90 voor een vol jaar ( 99 eurocent per nummer )

s5 logo 

 
 
____________________________________________________________________________
Heb je een vraag, leuk bericht of tip?
Stuur deze op naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

We hebben 16 gasten en geen leden online

Studeren in Vlaanderen het loont de moeite
sid

Inholland1a