Featured
zaterdag september 21, 2019

Typen beeldTypen, we doen bijna niet anders meer. De PC heeft in ons dagelijkse werk een belangrijke plaats ingenomen. Het toetsenbord heeft bijna de pen vervangen. Nu heeft zich een vreemd fenomeen voorgedaan toen de typemachine verdween. De type cursus, het type diploma verdween ook. Waar zou je immers typen voor leren, terwijl de machine verleden tijd was geworden? Gek, want het toetsenbord van de PC is exact gelijk aan het bord van de

typemachine. Gevolg allerlei hulpeloze werknemers die verwoed met twee vingers trachten de letters op het toetsenbord te vinden om op die manier tekst op het scherm te toveren. Hetgeen dan weer dubbel moeilijk is, omdat we maar op één plek gelijk kunnen kijken. Of op het scherm, of naar onze vingers op de toetsen. Efficiëntie is op deze manier ver te zoeken. Voorbeelden van ploeterende agenten die je aangifte opnemen of een arts die achter de pc je dossier bijwerkt kennen we allemaal.Ondertussen hebben we begrepen dat het toch echt wel belangrijk is, misschien nog wel belangrijker dan ten tijden van de typemachine, om vaardig en blind te kunnen typen.

Jong geleerd is dan oud gedaan en zo worden de kinderen op de lagere school (groep 7) toch weer 14 lessen van 1 uur ingewijd in de kunst van het blind, met tien vingers typen. Handig om werkstukjes op te stellen. Later handig op het voorgezet onderwijs. Nog later, handig op het werk door tijd en ergernis te besparen. Met weemoed kijken volwassenen die het typen nooit leerden naar diegenen die over de toetsen rammelen en in een zucht klaar zijn met welke tekst dan ook. “Had ik maar” klinkt dan vaak. Nou, had ik maar kan veranderen in: “Ik ga het doen” Alsnog leren typen. Kan klassikaal, kan individueel thuis. Het is een kwestie van doen, ook voor de middelbare scholieren die “de boot gemist hebben” Zij hadden mogelijk de verwachting dat met de komst van het Tablet dat vreselijke typen zou verdwijnen, maar ook dat blijkt een onterechte aanname. Om snel te kunnen werken zien we toch al weer vaak een los toetsenbord aan het tablet gekoppeld. Kortom maak van je vloek een zegen, ga er eens een paar weken voor zitten en leer typen!Voor de kinderen van het basis onderwijs kunnen we dit bij voldoende inschrijving op de scholen na schooltijd in 14 lessen van 1 uur verzorgen. € 175,-- per deelnemer en € 27,50 examenkosten voor wie het helemaal “af” wil maken. Thuis oefenen de kinderen in een spannende internetomgeving. Een toetsenbord om voor de oefeningen thuis af te plakken kunnen we leveren voor € 9,95. 

FB IMG 1490990224223

Volwassenen kunnen bij ons klassikaal terecht voor € 225,-- per deelnemer en ook die €27,50 examenkosten. Dat is 14 lessen van 1 uur en inclusief een licentie voor het huiswerkprogramma.
Voor zowel de kinderen als de volwassenen zou je ook zelfstudie kunnen opteren. Een licentie voor het programma en zelf aan de slag. Vergt wel zelfdiscipline en doorzettingsvermogen, maar betekend ook dat je het in je eigen tempo af kunt handelen. (Al zit er wel een tijd limit op de licentie) Deze variant kost € 89,-- per licentie. 

DINS Safety Training / NHI Opleidingen
Industrieweg 18a 4538 AH  TERNEUZEN
Tel: 0115 - 63 01 88 / 0115 - 613387 Gsm: 06 - 539 343 40 Fax: 0115 - 64 86 86
Klik hier om je direct aan te melden

Op het strand of in de tuin

Barbecueweer
Amsterdam of klik en kies je eigen stad
Weeronline.nl - Meer barbecueweer in 
weeronline.nl Altijd jouw weer