Featured
dinsdag oktober 17, 2017
gildecollegelogoOnder grote belangstelling opende Ingeborg Janssen Reinen, lid van het College van Bestuur van Gilde Opleidingen, op dinsdag 7 oktober de fonkelnieuwe keuken van Hotelschool Venlo van Gilde Opleidingen. Ook nam de hotelschool die dag hun cocktailbar opnieuw in gebruik. Gasten kunnen daar voortaan een aperitief nuttigen voordat zij in het schoolrestaurant l’ Entree aan tafel gaan.
“De vorige keuken voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Bovendien was de keuken te klein voor het gestaag groeiend aantal studenten”,
zegt teammanager André Duijghuisen van Hotelschool Venlo en Brood en banket. Dit is mede het gevolg van de populaire kook- en bakprogramma’s op televisie. Studenten kunnen nu nog meer praktijkervaring opdoen in de nieuwe leskeukens. En tijdens stages bij de bedrijven waarmee Hotelschool Venlo nauw samenwerkt, kunnen zij die praktijkervaring verder uitbouwen.
Gildecollege1Passie De nieuwe state of the art keuken is van alle gemakken voorzien. Fijn voor studenten en docenten, maar wat merkt de gast in het restaurant daarvan?
André Duijghuisen: “Het vakmanschap van de studenten stond al op een hoog niveau. Ik durf daarom niet te beweren dat de gerechten voortaan nóg smakelijker zijn. Wat ik wel verwacht, is dat de studenten in de nieuwe omgeving met extra plezier en passie aan het werk zijn. Dat heeft ongetwijfeld invloed op de sfeer in de keuken en de beleving in de cocktailbar en het restaurant. In ons restaurant hangt een beeldscherm waarop de gasten de verrichtingen van de studenten in de nieuwe keuken kunnen volgen.”
Jaloers Meesterkoks René Brienen (Brienen aan de Maas, Well) en Jan Marrees (Bretelli, Weert) keken afgelopen dinsdag hun ogen uit tijdens de opening van de keuken, die mede ontworpen is door meesterkok Mathieu Vanhautem (Gilde Opleidingen). René Brienen: “Ik ben jaloers, in deze keuken zou ik best weer student willen zijn.” Het is dus absoluut geen straf voor de heren meesterkok om te examineren in de keukens van Hotelschool Venlo.
 
Meer informatie over de Hotelschool Venlo vind je hier
 
 
Uit eten bij de Hotelschool
Als je, voordat je het besluit neemt om je aan te melden voor een van de opleidingen aan de Hotelschool Venlo, het leuk vindt om de sfeer een keer mee te maken dan kan dat door lekker ui eten te gaan bij De Brasserie of Restaurant L' Entree, beide horecagelegenheden behoren bij de Hotelschool Venlo en de leerlingen verzorgen niet alleen de maaltijden maar ook de gehele entourage er omheen, De Brasserie is het voordeligst maar ook bij restaurant L'Entree krijg je een mooi 3 gangen menu voor een hel schappelijke prijs, om je alvast in de stemming te brengen vind je de menukaarten doo op een van de menuplaatjes te klikken.
Bel, voordat je er naartoe gaat, om een reservering te maken, vol= ook hier vol.
gildecollegebrasseriemenuGildeopleidingenrestaurantmenu
 
    Brasserie en Restaurant L'Entree                                                         

      Laaghuissingel 4 5913 ES Venlo

      Telefoon: (077) 359 71 71 

      E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op het strand of in de tuin

Barbecueweer
Amsterdam of klik en kies je eigen stad
Weeronline.nl - Meer barbecueweer in 
weeronline.nl Altijd jouw weer