Home
maandag mei 01, 2017

Studeren aan een ROC... is dat leuk?

Het rommelt de laatste tijd in onderwijsland, soms is het maken van de keuze voor een (vervolg) opleiding erg moeilijk, zeker nu de jeugdwerkeloosheid torenhoog is.

De Beroepsonderwijs In De Kijker redactie is daarom maar eens gaan kijken bij een van de MBO Colleges die zelfstandig operen onder de vleugels van het ROC van Amsterdam.

In Brasserie Rocks, een der 3 restaurants van het MBO College Centrum aan de Da Costastraat te Amsterdam zitten wij samen met Hans, Maxine en Jordi (2 leerlingen) aan de koffie met appelgebak uit eigen keuken, Hans vertelt trots dat de studenten, na het behalen van hun diploma bijna allemaal direct een baan vinden of door studeren aan bijvoorbeeld een van de Hoge Hotelscholen in Nederland of het buitenland.De lesrestaurants van het ROCVA zijn open voor iedereen die van lekker eten houdt, zij staan zelfs in de top 10 van diverse restaurantgidsen en worden geheel gerund door de leerlingen zelf.
Die doen dan ook hun uiterste best om het de gasten naar de zin te maken, niet alleen omdat elke handeling meetelt voor het eindcijfer maar een tevreden gast doet veel meer met de motivatie van een student als het schouderklopje van de leerkracht.

Mogelijkheden om een vak te leren bij dit MBO College zijn er te over: Behalve de hierboven kort beschreven opleiding willen we de Hotelschool zeker niet vergeten, aan deze opleiding is zelfs een echt hotel verbonden waar de leerlingen, onder supervisie van enkele leerkrachten, de scepter zwaaien.

Na het behalen van het diploma kun je direct aan de slag of doorleren op de Hoge Hotelschool, gezien de praktijkervaring die je gedurende de gehele studieperiode krijgt, is de HBO periode 1 1/2 korter als voor de leerlingen die naar de Hoge Hotelschool gaan met VWO als voortraject.

 

Jordi, 4e jaars student Hotelmanagement beaamt dit, het leuke is dat je hetgeen er in de lesboeken staat meteen ook, vanaf het begin, in de praktijk brengt, je hebt te maken met echte, betalende, gasten en klimt in 4 jaar tijd op van broekie naar leidinggevende over 25 mensen.
Als hij dit jaar slaagt dan gaat hij, na het behalen van zijn propadeuse tijdens de komende summerschool direct verder met de verkorte vervolgopleiding Salesmanager bij de Hoge Hotelschool Den Haag.

 

Maxine is met haar 16 jaar, een van de jongste leerlingen van het MBO College Centrum, zij volgt de opleiding Frontoffice Manager vult aan dat de opleiding precies de goede mix bevat van leren en praktijk. Vooral dat laatste ingridient maakt dat je het hele jaar met plezier naar school gaat.Wat zij, na het behalen van haar diploma gaat doen is nog te vroeg maar haar droom is een baan op of bij het strand in een land waar de temperatuur het gehele jaar rond de 28 graden ligt.

Je kunt met een diploma Horeca, Facilitaire Diensten, Bakkerij of Toerisme overigens ook meteen in elke andere branche aan de slag, de gehele opleiding is welliswaar gespecialiseerd maar breed genoeg om zonder bijscholing een geheel andere richting te kiezen.

 

Alle ROC's hebben opleidingen die een bijna 100 procent baanzekerheid geven na het behalen van het diploma, bovenstaande studierichting is er maar een van de velen,heb jij interesse in zo'n opleiding, neem dan contact op met het ROC bij jou in de buurt.

СНПЧ А7 Тюмень, обзоры принтеров и МФУ

Studenten Chat

De 3e print editie van dit schoolsemester is nu ook online te lezen, klik hier

 

 

Geef opa of oma een origineel cadeau, kost jou bijna niets en zij krijgen: Elke 2 maanden een glossy magazine, regelmatig voordeelbonnenboekjes en elk jaar een luxe grote agenda per post ;)

seniorenaanbieding 

 
 
____________________________________________________________________________
Heb je een vraag, leuk bericht of tip?
Stuur deze op naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

We hebben 24 gasten en geen leden online

Studeren in Vlaanderen het loont de moeite
sid

Inholland1a