Home
woensdag mei 24, 2017

De beste studie van mijn leven

FotoMarjoleinWelke studie moet ik kiezen? Waar ben ik goed in? Wat nou als ik de verkeerde studie kies? Deze vragen spookten door mijn hoofd toen de eindexamens bezig waren. Het is DE belangrijkste keuze in het leven. Of… lijkt het de belangrijkste keuze in het leven?

In dat geval heb ik behoorlijk ‘gefaald’ in het begin. Want tijdens de uitreiking van mijn diploma zei mijn mentor: ‘Marjolein denkt erover om Journalistiek te gaan doen. Nou, dat is wel een spannende keuze, want Marjolein is best een verlegen meisje. En voor zo’n studie moet je niet verlegen zijn.’

Beduusd stond ik als 17-jarige met mijn diploma weer buiten. Moest ik dan toch iets anders gaan doen? Toen koos ik er inderdaad voor om NIET journalistiek te gaan doen maar een tussenjaar te volgen (op de EH). Daarna ging ik alsnog journalistiek studeren en het was geweldig, zelfs voor een verlegen meisje.

Heb ik dat ene jaar dan vergooid? Nee, helemaal niet. Juist een jaar niet studeren, was de beste beslissing van mijn leven! Ik leerde daar dat een studiekeuze in het leven wel heel belangrijk is. Maar dat er iets is wat nog veel belangrijker is: nadenken of ik geloof in God of niet. Want ja, we zijn geneigd om alleen maar met de dagelijkse vragen bezig te zijn. Maar wanneer nemen we nou tijd om over de grote levensvragen na te denken?

Waar geloof jij in? Denk jij dat God bestaat? Waarom denk je dat dan? Hoe denken anderen daarover? Ik raad aan om daar eens tijd voor te nemen om hier met anderen over te sparren. Weet je waar dat goed kan? Natuurlijk kan dat op de EH. Maar als je niet een tussenjaar wilt doen en nog niet bekend bent met christelijke geloof, raad ik je aan om een Alpha – Youth te gaan doen! Daar worden alle basics uitgelegd en kun je ook jouw mening geven!

Lees hier meer over wat dat precies is: alphayouth.nl

Alpha Nederland      
Hoofdstraat 51A
3971 KB Driebergen

Telefoon:(0343) 74 50 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

СНПЧ А7 Тюмень, обзоры принтеров и МФУ

Studenten Chat

Beroepsonderwijs In De Kijker mei editie klik hier 

 

Geef opa, oma, oom, tante, papa of mama een origineel cadeau, kost jou bijna niets en zij krijgen: Tien(!) keer per jaar een glossy magazine,in elke editie een prijspuzzel,  regelmatig voordeeltjes en elk jaar een luxe grote agenda per post ;) Kosten voor jou: € 9,90 voor een vol jaar ( 99 eurocent per nummer )

s5 logo 

 
 
____________________________________________________________________________
Heb je een vraag, leuk bericht of tip?
Stuur deze op naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

We hebben 10 gasten en geen leden online

Studeren in Vlaanderen het loont de moeite
sid

Inholland1a