Home
dinsdag oktober 17, 2017
beeld1Een unieke ervaring! Afgelopen zomer ging "Team Nederland" naar São Paulo in Brazilië om daar hun allerbeste prestatie neer te zetten tijdens WorldSkills 2015, het WK voor beroepen. Patissier Joyceline van Ommen van het Albeda College deed ook mee.
“Het was een prachtige ervaring die ik met beide handen heb aangepakt,” vertelt ze enthousiast. Tijdens haar opleidingen Zelfstandig Werkend Banketbakker niveau 3 en Patissier niveau 4 deed ze al regelmatig mee aan vakwedstrijden. “Ik doe vaak mee aan wedstrijden omdat ik het hartstikke leuk vind en de ervaringen goed kan gebruiken: maar deze wedstrijd in Brazilië is wel echt de kers op de taart hoor!”
Docent Cees Bakker is het helemaal met haar eens. “WorldSkills is een fantastische manier om beroepen en ambachten internationaal te promoten. Het motiveert docenten, begeleiders en studenten om te blijven vernieuwen en ontwikkelen. Ik ben ontzettend trots op de inzet van Joyceline, haar durf om steeds weer nieuwe smaakcombinaties te maken en haar lef om mee te doen aan deze wereldkampioenschappen.” 
Joyceline kreeg tijdens de wedstrijddagen diverse opdrachten. “In vier dagen tijd moest ik drie soorten bonbons maken, diverse modellen marsepeinen figuren, een showstuk van suiker, twee taarten en zes desserts op een bord. Je krijgt een black box met ingrediënten en daar moet je iets lekkers mee maken. Gelukkig hadden we veel geoefend op locatie Rosestraat.” De goede begeleiding vanuit Skills Nederland en de faciliteiten van het Albeda College hebben gezorgd voor een optimale voorbereiding voor deze wereldwedstrijd. Het heeft geen medaille opgeleverd maar wel een dikke koffer aan ervaring, kennis en vriendschappen met internationale vakgenoten. 
beeld2

Op het strand of in de tuin

Barbecueweer
Amsterdam of klik en kies je eigen stad
Weeronline.nl - Meer barbecueweer in 
weeronline.nl Altijd jouw weer