Home
dinsdag oktober 17, 2017

meisje met kaart vierkantEr zijn vele wegen die naar een mooie functie in de maatschappij leiden, zo is er de VMBO-MBO-HBO route of die van het VWO-1 jaar MBO-HBO en de lange weg van VWO naar Universitair.

Waar bij het MBO de beroepskeuze bij het studiepakket inbegrepen is moet de VWO er zelf een afspraak maken met een extern beroepskeuze adviesbureau of zijn er voor de HAVISTEN nog andere mogelijkheden?

Met een havo-diploma op zak sta je voor een moeilijke keuze. Eigenlijk kun je alle kanten op. Je kunt gaan werken, je kunt een baan zoeken gekoppeld aan een interne opleiding, je hebt de capaciteiten om door te gaan naar het VWO om later te studeren, of je kiest voor een MBO of HBO studie.

Werkgevers zien graag (vak-) diploma’s op je CV, maar is verder studeren wel wat je wilt?

 

Een jaartje ertussenuit
Als je nog niet precies weet wat je wilt en je twijfelt erover om je direct al in een vervolgstudie te verdiepen, dan is een jaartje werken of reizen na de havo geen gek idee. De ervaring die je daarmee opdoet neem je je hele leven mee. Maar tegelijk is het ook een jaar om je goed te bezinnen over de richting die je in wilt slaan. Daar kun je een heel jaar voor nemen, maar duurt je dat te lang, overweeg dan hulp bij studie- en beroepskeuze.

Studie- en beroepskeuzetest
Omdat de mogelijkheden na het afronden van de havo zo groot zijn, is het zinnig om hulp te zoeken bij beroepskeuze. Daar begin je al mee ruim voordat je eindexamen gaat doen. Zo kun je open dagen bezoeken, proeflessen volgen, naar de Studiebeurs gaan, informatie opvragen, met je school praten en ervaringen opvragen bij familie en vrienden. Hoe breder je oriëntatie is, hoe groter de kans dat je iets vind dat je aanspreekt! (Bron Werksite )

 

Op het strand of in de tuin

Barbecueweer
Amsterdam of klik en kies je eigen stad
Weeronline.nl - Meer barbecueweer in 
weeronline.nl Altijd jouw weer